Wolfenstein – The New Order (ps3)

      Geen reacties op Wolfenstein – The New Order (ps3)

Het heeft een maandje geduurd, maar hier dan alsnog het “veelbeloofde” stukje wat ik er uit zou prakken vwb “Wolfenstein – The New Order“. Dit deel in de Wolfenstein serie is ietwat anders dan de voorgaande delen, waar de voorgaande delen zich altijd rond de periode rond 1940-1945 afspeelden is dat bij deze game niet het geval. Het begin speelt zich welliswaar af in die periode, de rest van de game speelt zich af in een alternatieve “historie” welke zich afspeelt rond 1960. Om niet teveel over het verhaal prijs te geven zal ik daar inhoudelijk niet te diep op ingaan, al moet ik wel zeggen dat verhaal in dit geval met een korreltje zout genomen moet worden … zo heel erg veel stelt het neit voor. De Duitsers hebben de oorlog gewonnen, en hebben een heel groot deel van de wereld bezet. Je kruipt wederom in de huis van B.J. Blazkowic en zal moeten proberen de Duitsers wederom eens een flinke schop onder hun reet te geven.

Genoeg over het “verhaal” van deze game, het is wel zo leuk dat iemand dat zelf voorgeschoteld krijgt en niet in hapklare brokken voorgeschoteld krijgt. Zoals de titel al doet vermoeden heb ik zelf de PS3 variant in bezit, echter is deze game ook te krijgen op de PS4, Xbox 360, Xbox One en uiteraard PC. Het grootste verschil tussen de oudere consoles en de next-gen consoles zijn toch wel de graphics. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, op sommige momenten zijn deze op de PS3 echt heel belabberd. Loop je nieuwe ruimtes binnen dan kan het zijn dat het even duurt voordat de textures geladen zijn, wat ervoor zorgt dat je soms gewoon een grijze waas voorgeschoteld krijgt in plaats van een mooi beeld. Op de momenten dat alles wél netjes geladen is ziet het er best aardig uit als je in je achterhoofd houdt dat je het op een jaren oude console speelt.

De Next-gen consoles presteren in dat opzicht stukken beter, echter mag dat ook wel verwacht worden. Buiten de graphics zijn de gameplay en besturing relatief in orde echter wordt het geheel wel veelal wat repetatief. De AI is vrij voorspelbaar en zorgt ervoor dat op sommige momenten je tegenstanders gewoonweg tot kanonnenvoer gedegradeerd worden omdat enig spoor van herseninhoud lijkt te ontbreken. Jammer, je mag toch verwachten dat anno 2014 dit veel beter voor elkaar zou zijn. Het wapentuig is prima in orde maar weinig verrassend, de upgrades die vrij te spelen zijn geven niet echt de indruk dat je echt iets behaald hebt, maar eerder gewoon “part of the game”.

Al met al kan ik nou niet zeggen dat deze Wolfenstein nou echt de game geworden is die ik verwacht had. De sfeer, die in de eerdere games overduidelijk aanwezig was, ontbreekt geheel. Jammer, dat duistere en occulte sfeertje was nu juist iets wat toch wel bepalend was in de vorige Wolfenstein games. Als ik er een cijfer aan moet geven? Een magere 7, puur vanwege de nostalgie en de moeite.

grafisch:3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)
audio:3 out of 5 stars (3,0 / 5)
gameplay:4 out of 5 stars (4,0 / 5)
verhaal:3 out of 5 stars (3,0 / 5)
overall:3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.