Dunkirk – een visueel pareltje

      Geen reacties op Dunkirk – een visueel pareltje

Dunkirk, een film waar velen een tijd lang op hebben gewacht, waaronder ik zelf. De verwachtingen lagen hoog, de trailers zagen er goed uit dus hop … op naar de bios !

Achtergrond

Het verhaal van Dunkirk gaat om de gebeurtenissen welke zich in de tweede wereldoorlog afspeelden tijdens operation Dynamo om het stadje Dunkirk, bij ons ook wel bekend als Duinkerken. De film beslaat de gebeurtenissen die plaatsvinden op land, zee en in de lucht (goh, bekende slogan 😉 ). Om het leuk te houden, ga ik verder niet in op het verhaal  … niemand zit te wachten op spoilers, right?

Achter de schermen 

Dunkirk is een film die uit de koker can Christopher Nolan komt, die we onder andere kennen van de Dark Knight series. De film  zit vol bekende acteurs zoals Harry Styles, Tom Hardy, Kenneth Branagh en Cillian Murphy. De muziek komt uit de vingers van Hans Zimmer, ook geen onbekende in het film wereldje. Leuk detail, voor ons als Nederlanders, is dat een goed deel van de film opgenomen is op het Ijsselmeer, bij Urk.

Ik vond Dunkirk zeker de moeite waard om in de bios te zien, de visuele pracht en het overweldigende geluid maken dat dit een film is die absoluut maken dat de film indruk maakt op het grote doek. Het verhaal moet je wel even inkomen, en zeker ook gewoon scherp blijven opletten voordat je dingen mist.

Visueel:4 out of 5 stars (4,0 / 5)
Muziek:4 out of 5 stars (4,0 / 5)
Verhaal:3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)
Acteerwerk:3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.