Rustig aan terugkomen

      Reacties uitgeschakeld voor Rustig aan terugkomen

Inmiddels zijn we een paar weekjes verder sinds we weer begonnen zijn met het oppakken van de CrossFit trainingen die ik normaliter doe, aangezien m’n rug weer genoeg toe laat. Het blijft nog steeds aanvoelen wat wel en niet goed mogelijk is, maar de eerste stappen zijn in ieder geval gezet.

Het eerste wat ik kan merken is dat m’n houding behoorlijk verbeterd is ten opzichte van voorheen. Mooie bijkomstigheid van een nare situatie. Het tweede wat ik goed kan merken is dat de kracht die je kwijt bent, ook best weer vrij snel terug komt. Ik heb inmiddels op een paar bewegingen al best weer wat gewicht weten te pakken maar toch merk ik dat bij andere bewegingen er best nog wel wat terughoudendheid is. Deadliften durf ik nog niet echt aan, aangezien dat toch wel een beweging is waarbij je je rug vrij snel kunt verpesten als je houding niet helemaal spot on is. Ook snatchen heb ik nog niet gedaan, dit is ook een aanslag op je rug als je niet goed uitkijkt.

De opbouw is er, de conditie is er, maar toch hou ik wel een beetje een slag om de arm. Afgelopen week had ik even een kleine terugval na een verkeerde draaibeweging bij het simpelweg optillen van een boodschappentas. Iets heel onbenulligs, maar wel een dingetje wat me wel weer een paar dagen best wat last opgeleverd heeft. Hopelijk is alles binnenkort geheel weg, en kan ik weer voor de volle 100% er tegenaan … ik kan in ieder geval niet wachten 😉