Project – Homegym

      Reacties uitgeschakeld voor Project – Homegym

Het is alweer een tijdje geleden dat ik hier wat gepost heb, de afgelopen maanden waren chaotisch en rommelig maar vandaag kon ik er toch wel effe een postje tussendoor prakken 🙂 Nu de corona crisis al een tijdje aan de gang is en we al een aardige bak maatregelen voor onze kiezen gehad hebben in de afgelopen maanden, begon het steeds meer en meer te dagen om een nieuwe “lockdown” situatie voor te zijn. Ik wilde al langer wat spul thuis hebben om ook thuis te kunnen trainen, maar het was er nog nooit van gekomen.

Toen de corona lockdown maatregelen in effect gingen was het meteen merkbaar dat ik niet de enige was met dit idee; er was in geen enkele sportzaak ook maar iéts te krijgen. Balen, want de beperkingen hakten er aardig in. Waar er voorheen elke dag gesport kon worden, was dit nu niéts. Ja, thuisworkouts maar na een paar dagen heb je ook wel genoeg squats met een jerrycan water gedaan voor het komende jaar 😉 Enfin, het werd een tijdje behelpen met wat basic dingetjes.

Fast Forward

Na een goeie 2 maanden mocht de box weer open, al was het buiten, en kon er weer getraind worden. Geen 5x per week zoals voorheen maar 3x, en geen uur maar 45 minuten. Opluchting want we konden weer wat doen. Vast vooruit plannen voor het moment dat we weer dagelijks gewoon 2-3 uur konden bikkelen, welke weg we zouden gaan bewandelen om terug te komen. Helaas is de realiteit echter dat dit niet mogelijk is en we nu een paar maanden verder zijn en nog steeds maar 3-4 keer per week een uurtje mogen trainen. Super frustrerend, maar yeah … wat doe je er tegen. In de zomermaanden merkte ik echter al wel dat ik wat meer wilde en was ik ook  bereid om daar wat in te investeren. Een bar, wat plates, een squat/pullup rig, bankjes, plyobox, medicine balls en zelfs een roeier staan er  inmiddels te pronken hier zodat een workout thuis gewoon tot de mogelijkheden behoort.

Foodz

Door alle corona maatregelen en het gebrek aan training is het qua fysiek ook dramatisch gesteld. Ongewild en ongemerkt komen er toch al snel een paar kilo’s bij en het blijkt nog best een hele opgave om die kilo’s er weer af te krijgen als je zo beperkt bent in wat kan en mag. Inmiddels ben ik weer aan het proberen om vrij strak op de voeding te zitten, in combinatie met trainen, om zo weer richting m’n fysiek van vorig jaar te werken. Fingers crossed, we gaan het zien …