Even voorstellen

Mocht je het nog niet weten, mijn naam is Ferry, en op dit moment bevind je je op mijn eigen kleine stukje op het grote net. Deze blog/homepage is voornamelijk bedoeld om mensen een beetje op de hoogte te houden wat me zoal bezig houdt, foto’s op te posten, reviews neer te zetten en andere zaken aan te kaarten die ik interessant vind, en waar anderen misschien ook wel interesse voor hebben. Uiteindelijk doe ik dit ook gewoon omdat ik het leuk vind om te schrijven. Het is een stukje tijdverdrijf, maar ook een manier om me focus te houden op m’n doelen die ik mezelf heb gesteld als het gaat om bijvoorbeeld sporten en gezonder leven, noem het een stok achter de deur.

De afgelopen jaren ben ik erg actief geweest in het Airsoft wereldje, iets waar ik tegenwoordig niet meer zoveel te vinden ben. Op dit moment is het enige project waar ik mij nu nog voor inzet het Milsim Training Centrum, een initiatief om te proberen meer spelers in Nederland klaar te stomen voor vette MilSim events. Bij de events die we met het MTC organiseren ligt er een focus op de fysieke en mentale uitdaging, en het laten verleggen van grenzen door de deelnemers.

Door alle activiteiten buiten het veld om heb ik een lange tijd een speciale benaming toebedeeld gekregen; de Catwalk Commando. Dit om het feit dat hoe dan ook ik altijd wel de weg naar een camera wist te vinden, en weer ergens mooi geposeerd op de foto stond 😉 Deze tijden zijn echter voorbij, Airsoft staat nu eventjes op een laag pitje, de zin is er heel even uit en er zijn tig andere zaken waar ik me op dit moment mee bezig houdt.

airsoftfotographer

Buiten Airsoft ben ik een groot fan van games, films en muziek. Er is niets heerlijker dan af en toe lekker onderuitgezakt op de bank te zitten terwijl er een goeie film opstaat. Heerlijk! Verder vind ik het heerlijk om van tijd tot tijd even m’n PC of Ps4 aan te zwengelen om effe een potje te gamen, waarbij ik dan het liefst grijp naar de shooters maar ook een goeie RPG weet mij zeer te boeien, zolang er een fatsoenlijk verhaal in een game zit lukt het me vaak niet om een game aan de kant te leggen tot ik ‘m van voor tot achter gespeeld heb.

Sports & lifestyle

Verder ben ik al een paar jaar vrij actief bezig geweest met fitness, hardlopen en fietsen. Mensen die me al lange tijd kennen, dan heb ik t over langer dan een jaar of 10, weten misschien nog wel voor zich te halen dat er een hele lange tijd is geweest dat ik behoorlijk wat kilo’s te zwaar was. “Wat kilo’s” is in dit geval een understatement, op het toppunt gaf de weegschaal 167 kilo aan … iets waar ik niet bijster trots op ben, en iets wat er voor gezorgd heeft dat er toen het besef kwam dat er rigoureus iets moest veranderen aan mijn levensstijl. Sinds dat moment ben ik al jaren bezig met een strijd om kilo’s er af te krijgen, en me gewoon fit en gezond te voelen. Een lange weg die niet makkelijk is en die ook genoeg hobbels op de weg heeft veroorzaakt. Zoals meerdere mensen die hier mee te maken hebben gehad, liep ik tegen het moment aan dat ik zaken niet meer in de hand had.

Ik kreeg last van eetstoornissen, meerdere soorten zelfs. Niet eten, mezelf vol eten en het er weer uitgooien, excuses verzinnen om niet te hoeven eten .. you name it.  Het lijkt gemakkelijk om dat zo neer te zetten hier, maar de waarheid is dat dit heel wat jaartjes heeft geduurd dat ik dit zo openlijk kan zeggen, al is het maar als “waarschuwing” voor anderen om niet in die valkuil te trappen.

Tegenwoordig heb ik alles behoorlijk goed onder controle, het helpt behoorlijk goed om m’n voeding gewoon dagelijks bij te houden (Dit via MyFitnessPal) en het feit dat ik minimaal 3x in de week in de sportschool sta helpt me ook aardig. Ik ben er nog niet, maar wel op de goeie weg. Het zal echter altijd een strijd blijven, en ik zal altijd een vinger aan de pols moeten blijven houden om niet terug te vallen in verkeerde patronen.

Recentelijk heb ik de sportschool ingeruild voor een nieuwe speeltuin; de CrossFit box. Samen met m’n collega ben ik tegenwoordig bijna dagelijks te vinden in de box van Crossfit Capelle aan den IJssel. Ondanks dat ik daar op moment van schrijven, eind november 2018, nog maar net een paar weken bezig ben kan ik nu al wel zeggen dat het me hier tig keer beter bevalt dan een reguliere sportschool. Ik hoop er dan ook nog lange tijd met plezier m’n ding te kunnen doen, en leuke resultaten neer te kunnen zetten.